Kirjoittanut pikkutassu | 21 huhtikuun, 2011

Hyvää pääsiäistä!

Meillä on mennyt hienosti viimepäivinä. Olen ollut niiin kamalan ylpeä pikku ipanasta, että varmaan lenkillä ihmiset ihmettelee kun hymyilen tyhmän näköisenä itsekseni. Oikeastaan en hymyile itsekseni vaan koiralle, joka ei tunnu enää aivottomalta teiniltä vaan melko järkevältä aikuiselta. Cocolla tulee kohta 1 vee mittariin, joten kyllä sitä aletaan kohta jo aikuistumaan… Hitaasti mutta varmasti.

Kevään tullen rantautuivat Helsinkiin myös kaikenlaiset linnut… Sorsat, joutsenet, hanhet ym. uiskentelevat ympäri Töölönlahtea ja Coco haluaisi kamalasti jahdata niitä. Otettiin sitten operaatio pulu tässä pari päivää sitten ja tulokset näkyvät saman tien. Mentiin Töölönlahdelle lenkkeilemään ja istuskelemaan naksuttimen ja herkkujen kanssa aseistautuneina. Aluksi naksutin pelkästään siitä, että Coco ei yrittänyt hyökätä lintua kohti, vaan tyytyi katsomaan sinne päin. Muutaman(sadan) toiston jälkeen pääsin palkkaamaan siitä, että Coco katsoi minua linnun sijaan. Tätä kun tehtiin parina päivänä peräkkäin, päästiin varsin nopeasti siihen pisteeseen, että pystyttiin lenkkeilemään suhteellisen rennosti lahden ympäri. Jes.

Sitten ne koiraohitukset. Siinä on yksi asia, joka mua on ahdistanut siitä asti kun Coco oli pikkupentu. Ipana nimittäin haluaisi mennä tervehtimään kaikki vastaantulevat koirat ja vähän ehkä painia ja leikkiäkin siinä samalla… On ollut kamalan vaikeaa saada se ymmärtämään, että kadulla mennään vaan ohi ja puistossa sitten saa riehua. Helsinkiin muuton myötä Coco on nyt sitten saanut niin paljon enemmän toistoja erilaisista ohitustilanteista, että vihdoin viimein ne alkavat sujua mallikelpoisesti. Ikinä Coco ei ole räyhännyt tai haukkunut, mutta vetänyt vastaantulevia koiria kohti ja hillunut ympäriinsä innostuksissaan. Nyt päästään kivasti namilla palkkaamalla ohi niin, että katsekontakti säilyy, eikä Coco tee enää hyökkäyksiä ohittavaa koirakkoa kohti. Kyllä tästä selvästi vielä mallikelpoinen citykoira saadaan! 😉

Nyt siirryttiin viettämään pääsiäistä Klaukkalaan. Coco tykkää kun saa juosta metsässä vapaana ja jahdata niitä lintuja ihan niin paljon kun ikinä haluaa. Tässä parit kuvat aurinkoiselta metsälenkiltä:

Vielä oli lunta maassa…

…ja se aiheutti hepuleita

Tähystäjä

Pitkäkaula 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: