Kirjoittanut pikkutassu | 27 heinäkuun, 2010

Jästipääkakara

Huh hellettä. Coco kasvaa vauhdilla ja ensimmäiset rokotuksetkin käytiin ottamassa. Ipana ei huomannut koko piikkiä, kun keskittyi ihanan jauhelihan syömiseen. Painoakin on kertynyt jo 16 kilon verran, eli tyttö alkaa muistuttaa jo kunnon koiraa. Lenkkeilyt sujuu edelleen hienosti, tosin toisen koiran nähdessään Coco jähmettyy patsastelemaan, eikä suostu liikkumaan mihinkään. En ole vielä keksinyt mitään konstia tähän, koska herkut tai lelut eivät kiinnosta sitten pätkääkään (saati emännän sambailut). Toistaiseksi ollaan siis vain yritetty pysyä sopivan etäisyyden päässä muista koirista ja ottaa kontaktia sitten vaikka istumalla, koska eteenpäin ei voi liikkua sitten millään. Ollaan myös tehty häiriötreeniä meidän etupihalla ja annettu törkeästi muiden koirien hoitaa ohitukset ja keskitytty kontaktin säilyttämiseen koirien ollessa lähellä. Onneksi Coco ei sentään rähise. Se vain tuijottaa, ja tuijottaa…. loputtomasti. Aloitamme parin viikon päästä pentukoulussa, siellä luulisi tuota häiriötreeniä tulevan sitten ihan tarpeeksi ja toivon mukaan saadaan pikkuhiljaa ohituksetkin kuntoon.

Ollaan nyt parina päivänä otettu yhteen oikein kunnolla. Cocon päähän ei nimittäin mahdu ollenkaan, että ihmisiä ei saa purra. Ei varsinkaan lujaa. Ihmistä sattuu, jos puree lujaa. ”irti” käsky ja Suihkepullo auttoivat jonkin aikaa, mutta nyt suihkepullostakin on tulossa vain hauska lelu ipanan mielestä. Olenkin joutunut ottamaan hieman järeämmät konstit käyttöön kun alkaa pikkuhiljaa huumori loppua haavoja paikkaillessa ja pehmeämmät konstit tuntuvat täydellisen tehottomilta. Coco joutuu maahan rauhoittumaan, jos puru-hyökkäykset alkavat. Oikeastaan pidän koiran vain maassa kyljellään/selällään ja paikoillaan niin kauan, että rauhoittuu, koska tässä asennossa se ei pääse puremaan. Sitten pääsee taas menemään. Rauhoittumisessa kuitenkin kestää jonkin aikaa, sillä mitä kauemmin pentua pitää paikoillaan, sitä suuremmalla tarmolla se hyökkää uudestaan. Onneksi lopulta kuitenkin joutuu pieni koira luovuttamaan ja rauhoittumaan. Olen kyllä välillä ollut aika ihmeissäni tämän pienen ”taistelukoiran” kanssa kun tuntuu, että keinot loppuvan täysin. Ja minä kun luulin tietäväni niin paljon koirankoulutuksesta… Olen joutunut jo moneen kertaan myöntämään, etten ehkä sittenkään tiedä oikeastaan mitään. Cocon pää on paksua luuta, ja sen mielestä meidän kuuluu totella sitä eikä toisin päin. Tämä marssijärjestys täytyy nyt saada kääntymään ja pian, koska muuten meillä on tiedossa paaaljon ongelmia. Ja minä kun luulin olevani niin määrätietoinen. Toivottavasti tästä ei tule täydellistä katastrofia. Välillä tunnen epäonnistuneeni ihan täydellisesti, mutta onneksi päivään mahtuu niin paljon niitä hyviäkin hetkiä. Silloin aina ymmärtää, että tässähän on vasta pentu, enkä ehkä sittenkään ole tehnyt aivan kaikkea väärin. Kuitenkin se osaa jo niin monia hienoja juttuja.

Temppuilussa Coco on ihan paras. Se osaa jo monia käskyjä ja innostuu ihan tajuttomasti kun edes otan naksuttimen esille. Me osataan jo istua, maata, kieriä, ryömiä, tulla luokse, pysyä paikoillaan, antaa tassua, mennä omalle paikalle, seisoa paikoillaan, seurata kontaktissa… Luoksetulo oli tosin vielä viime viikolla ihan toivottoman hidasta matelua. Päätin saada siihen hieman vauhtia ja sehän onnistui Cocon lemppari köysilelun avulla. Ensin leikitään ja retuutetaan köyttä sen verran, että siitä tulee kiinnostava. Sitten pyydän Cocoa irrottamaan ja pysymään paikoillaan. Kävelen itse kauemmaksi ja huudan ”tule!”. Samalla lähden itse juoksemaan ja johan tuli vauhtia luoksetuloon! Tämän kun saisi vielä toimimaan muualla kuin kotipihalla. No, hyvä alku kuitenkin. Ehkä tästä vielä koira saadaan. 🙂

seisotusharkkaa...


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: